top of page
Gezonde voeding, daar wordt je blij van. Bij Praktijk sprankel helpen we je met een gezonde en fijne leefstijl

'We zijn wat we eten, verteren, opnemen en uitscheiden'

We kunnen met voeding ons lichaam opbouwen, versterken en onderhouden. De ‘juiste´ voeding is natuurlijk ook de beste en belangrijkste energiebron voor ons lichaam.

De weg naar gezonde, natuurlijke voeding is door het huidige supermarkt aanbod vaak moeilijk te vinden. Gezonde voeding is voeding die het lichaam opbouwt en energie geeft. Door het huidige voedingsaanbod is het tegenwoordig vaak andersom: voeding kost je lichaam energie en we worden er moe van.

We eten helaas te veel, te vaak, te eenzijdig of erg bewerkte voeding. Dit leidt tot een verhoogd risico op allerlei voedingstekorten met klachten en (auto-immuun) ziekten als gevolg. Onze organen in het lichaam hebben de ‘juiste’ en voldoende voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren.

De Griekse arts Hippocrates (460 v Chr.) gaf het al aan: ‘Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding.

Het aanvullen van voedingsstoffen door middel van supplementen kan voor velen een verstandige keuze zijn. Dit omdat de hoeveelheid microvoedingsstoffen in ons eten sterk is gedaald door uitputting van de bodem en door de bewerking van ons voedsel. Onze voeding past niet meer bij ons genetisch materiaal, met uitputting van het lichaam en mogelijk ziekte als gevolg.

Als orthomoleculair therapeut en Allfit vitaliteitscoach adviseer ik je welke voeding en supplementen je kan inzetten om je lichaam van de juiste vitaminen, mineralen, aminozuren en vetten te voorzien. Het is een samenspel van veel voedingselementen en voedingscombinaties.

In de praktijk betekent dit aan de ene kant dat wij cel-opbouwende voeding in het patroon moeten introduceren. Aan de andere kant willen we stoffen die de weerstand verlagen elimineren om een gezonde balans (terug) te krijgen. Dat we naast een evenwichtig voedingspatroon supplementen nodig hebben staat bij de orthomoleculaire voedingsleer buiten kijf.

Voor een gezonde en evenwichtige levenstijl...

Vrouwen die meer bewegen zijn vitaler en voelen zich blijer.  Beweging is gezond voor je. Dat adviseren wij ook bij Praktijk Sprankel. Goede beweging is belangrijk voor een fit en vitaal leven.

Tal van positieve gevolgen bij de juiste voeding!

Met een orthomoleculair voedingspatroon (aangevuld met supplementen) kan meer energie worden verkregen maar er zijn tal van andere positieve gevolgen zoals:

  • Een beter slaappatroon
  • Een rustiger hoofd met heldere gedachten
  • Minder stressgevoelig
  • Minder krampen
  • Minder droge huid, gebroken nagels, haaruitval
  • Minder snel hoofdpijn
  • Een gezond en stabiel gewicht
bottom of page